Imprezy
Kalendarium imprez Szklarska Poręba
Opowieści stołu. Z pamięci i miejsca | |
miejsce: 4 Peron, ul. Dworcowa 10 godziny: 15:00-17:00 organizator: MOKSiAL Impreza odbywa się :2021, w miesiąc (u)(ach): Listopad W dniach : 6 |
Spotkanie autorskie z Anną Komstą
Miejski Ośrodek Kultury, Sportu i Aktywności Lokalnej w Szklarskiej Porębie zaprasza na spotkanie autorskie otwierające cykl warsztatów kulinarnych dla młodzieży i dorosłych, z Anną Komstą — autorką książki pt. Opowieści stołu. Ze Wschodu na Zachód.
Za tę książkę autorka otrzymała nagrodę Srebrne Kluczyki 2019 w kategorii Literatura, przyznawaną przez Kapitułę Fundacji Nowin Jeleniogórskich.
Ania była gościem specjalnym programu kulinarnego "Tomasz Jakubiak rozgryza Polskę" (Canal+). Jest także jedną z bohaterek książki "Odetchnij od miasta. Dolny Śląsk" (Sylwia Kawalerowicz, wyd. Buchman)
Ania gotuje, pisze, prowadzi pasjonujące, niespieszne gawędy o tożsamości kulinarnej, styku kultury i sztuki kulinarnej, prowadzi warsztaty kulinarne. Specjalizuje się we współczesnej kuchni w stylu domowym i bistro. Serwuje również dania inspirowane złożoną i nieodkrytą do końca kuchnią Dolnego Śląska, czerpiąc z receptur kuchni kresowej, przesiedleńczej i przedwojennej kuchni karkonoskiej.
Spotkanie autorskie to wstęp do cyklu warsztatów kulinarnych, które odbędą się w listopadzie w MOKSiAL-u.
Miejski Ośrodek Kultury, Sportu i Aktywności Lokalnej w Szklarskiej Porębie zaprasza na spotkanie autorskie otwierające cykl warsztatów kulinarnych dla młodzieży i dorosłych, z Anną Komstą — autorką książki pt. Opowieści stołu. Ze Wschodu na Zachód.
Za tę książkę autorka otrzymała nagrodę Srebrne Kluczyki 2019 w kategorii Literatura, przyznawaną przez Kapitułę Fundacji Nowin Jeleniogórskich.
Ania była gościem specjalnym programu kulinarnego "Tomasz Jakubiak rozgryza Polskę" (Canal+). Jest także jedną z bohaterek książki "Odetchnij od miasta. Dolny Śląsk" (Sylwia Kawalerowicz, wyd. Buchman)
Ania gotuje, pisze, prowadzi pasjonujące, niespieszne gawędy o tożsamości kulinarnej, styku kultury i sztuki kulinarnej, prowadzi warsztaty kulinarne. Specjalizuje się we współczesnej kuchni w stylu domowym i bistro. Serwuje również dania inspirowane złożoną i nieodkrytą do końca kuchnią Dolnego Śląska, czerpiąc z receptur kuchni kresowej, przesiedleńczej i przedwojennej kuchni karkonoskiej.
Spotkanie autorskie to wstęp do cyklu warsztatów kulinarnych, które odbędą się w listopadzie w MOKSiAL-u.
LOKALIZACJA